Hippos, som har spesielt sensitiv hud rundt øynene og ørene,

Kan dyr bli solbrent

canada goose norge Med tanke på hvordan squishy, ​​hårløse og tynne skinnede mennesker er, kommer det ikke som en overraskelse at ultrafiolett lys fra Canada kan ødelegge oss. Og det er ikke bare lettere skinnede mennesker som får solbrenthet og hudkreft fra solskader, selv mørkere skinnet blant oss, er ikke helt trygt å tilbringe en solskinnsdag utenfor ubeskyttet, selv om det har mørkere hud å beskytte oss mot ultrafiolett lys. Som et virkelig resultat må vi mennesker ha på seg klær og hatter og solkrem. Men hva gjør andre dyr for å beskytte seg mot solen? canada goose norge

canada goose dunjakke Kroppene til mange canada-goose-jakker dyr er beskyttet mot sola av belegget av en slags fjær, vekter eller pels som ikke bare beskytter dem mot UV-skade, men hjelper også kroppene deres med å holde fuktighet. Men avhengig av dyrets vaner, fargelegging eller dens tetthet, kan solbrenthet være et alvorlig problem. Nylig skurte sauer og hårløse hunderaser hundrevis og kattene trenger å se seg selv, selvfølgelig, men de ‘får solbrenthet på grunn av noe vi mennesker gjorde for dem, enten gjennom avl eller ved å fjerne alt deres tette, beskyttende hår for å strikke inn i gensere. De har egentlig ikke mye tid til å utvikle atferdsmessige eller fysiologiske svar på trusselen om solen. canada goose dunjakke

canada goose i norge Svinene har derimot naturlig sparsomt hår og mye utsatt hud, noe som gjør dem utsatt for forringende solbrenthet. Både villdyr og tamkvinter er berømte for å vende seg i gjørmepytter. Denne dypt inngripede oppførelsen tjener flere funksjoner, hovedsakelig å holde dem svake fordi de mangler svettekjertler, men kaker seg med gjørme for å skape en fysisk barriere mellom huden og solen. Rhinoceroses kan også ta lange, luksuriøse mudderbad for å avverge skadelig UV-lys, og elefanter bruker mye tid på tossing på Canada Goose outlet deres barn ved å kaste canada goose outlet i toronto sand på dem hver sjanse de får. Hva disse dyrene gjør er mye som vår vane med å ha på seg klær (men bokstavelig talt smussere). Andre dyr som bor i steder hvor intens sol er et problem bare finn et fint tre å sitte under eller en burrow å henge canada goose outlet ut i løpet av dagen da solbrenthet ville være en Canada Goose Kensington Parka uk problem. canada goose i norge

canada goose salg Noen dyr går utover lærte atferd og har faktisk bygget mekanismer for å håndtere solen. Giraffer, for eksempel, bruker uvanlige mengder tid på å fôre på bladene med tunger som stikker ut, så de første flere inches på deres kanoner er sorte sannsynligvis for å hindre dem i å bli solbrent, teorier og ryggen av tunger er rosa. Hippos, som har spesielt sensitiv hud rundt øynene og ørene, beskytter disse delikate områdene ved å skille ut et rødaktig oransje antibiotikumvæske som absorberer UV-lys. Det får dem til å se ut som de gråter tårer av blod, så hvis du noen gang ser en flodhest med blodige, øyeformede øyne, vær ikke bekymret. Det er bare solkrem. Ozy, utsöndret solkrem. canada goose salg

canada goose norge nettbutikk ekte Og det er ikke bare de av oss i pattedyret som trenger å bekymre oss for UV-stråling. En studie publisert i 2000 i journalen Physiology Biochemistry, for eksempel, foreslo at avkaster Canada i visse amfibiske populasjoner kan være På grunn av at tadpoles blir solbrent. I 2015 oppdaget forskere at zebrafisk kanbiosyntetisk produsere et kjemisk stoff som kalles gadusol som beskytter dem mot UV-lys. Gadusol har også blitt funnet i reker, svamper og sjøklynge, og forskere har funnet bevis på at amfibier, reptiler og fugler kan også produsere forbindelsen selv om pattedyr, dessverre mangler evnen canada goose norge nettbutikk ekte.

Рекомендуем также следующие статьи:


Поделиться с друзьями:Оставить комментарий

Вы должны зайти чтобы оставить комментарий